Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Az iPhone Messages letérdel, ha Telugu nyelven íródott üzenetet kapsz

Itt a megoldás!

2018. február 18. - ITsec

Forrás: 2018. február 16. - hackerfeleség

http://hackerfeleseg.hu/2018/02/16/az_iphone_messages_leterdel_ha_telugu_nyelven_irodott_uzenetet_kapsz?dashboard_position=127870218

Talán nem az iOS 11 lett a legjobban sikerült iOS verzió. A Messages (iMessage) például azonnal letérdel, ha akár egyetlen Telugu nyelven írt karaktert küldenek neked. De ugyanígy járnak az olyan népszerü appok is, mint a Facebook Messenger, a WhatsApp,a Gmail vagy az Outlook for iOS.

Ebben a videoban remekül látszik: megérkezik az értesítés az Telugu nyelven íródott üzenetről, aztán amikor klikkelnél, hogy megnézd... Nos, onnantól már nem igen nézel meg semmit, attól az egyetlen karaktertől ugyanis összeomlik az iPhone-od, és többet nem férsz hozzá a Messages alkalmazáshoz.

broken-iphone.jpeg

Az egyetlen megoldásnak az tűnik - ahogy azt a The Verge írja -, ha egy barátod üzenetet küld neked (csak ne tartalmazzon az üzenet Telugu karaktert!). Nyisd meg ezt az üzenetet, aztán katt a bal felső sarokban található nyilra, szerkesztés, jelöld ki a Telugu karaktert tartalmazó szálat és töröld ki. Miután kitörölted a hibát kiváltó karaktert tartalmazó üzenetszálat, újra visszanyered az uralmat a Messages alkalmazás fölött. Persze, ha megint kapsz egy ilyen karaktert tartalmazó üzenetet, akkor kezdheted az egészet előröl.

Tesztelték a problémát harmadik féltől származó appokon is, a Facebook Messenger, a WhatsApp,a Gmail vagy az Outlook for iOS biztosan érintettek. Ráadásul ezekben előfordulhat, hogy nehezebb törölni a hibát kiváltó karaktert tartalmazó üzenetet, WhatsApppon például ez akkor sikerülhet, ha engedélyezett a webes hozzáférés.
A Skype és a iOS 11.3 nyilvános béta verziója - többek között - nem érintettek.

d69116b1fecb6597fa987a3f92e119a6.pngNa ezzel van a baj...

 

Az Apple tervezi, hogy még az iOS 11.3 tavaszi megjelenése előtt kiad egy frissítést, ami orvosolja a fenti problémát.

süti beállítások módosítása