Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Csak Windows 10-re érkezik a 2019-es Microsoft Office

2018. február 11. - ITsec
Szerző: Driver
 
Az Office 2019-ről eddig nem túl sokat lehetett tudni, mindössze annyit, hogy az valamikor az idei év vége környékén kerülhet kiadásra. Most egy kicsivel több részletre derült fény, egy új támogatási változásokat ismertető bejegyzésből.

Ebből kiderül, hogy az Office 2019 csak a Windows 10-en fog futni. Viszont annak is csak az éppen aktuális támogatott verzióin, ugyanis a Microsoft össze fogja fésülni a kettő szolgáltatásait. Ez annyit jelent, hogyha olyan Windows 10-et futtatunk ami már nem támogatott és így nem kap frissítéseket, úgy az Office 2019-ünk sem fog.

A támogatott rendszerek hivatalos listája:
  • A Windows 10 épp aktuálisan támogatott verziói
  • Az idén megjelenő hosszú támogatást élvező Windows 10 LTSC (korábban LTSB) kiadása
  • A Windows Server következő LTSC kiadása



Így tehát sem a Windows 8-on, sem pedig a Windows 7-en nem lesz használható a következő Office. Ennek technikai oka is van, ugyanis az Office 2019 már univerzális alkalmazás (UWP) lesz, tehát a korábbi Windowsokon nem lenne lehetséges a futtatása. Egy másik érdekesség, hogy a hagyományos telepítők is megszűnnek és csak Clik-to-Run formában lesz telepíthető, legalábbis ami a Microsoft Áruházán kívüli telepítést illeti, hiszen az Office 2019 elsősorban onnan lesz elérhető.

Egy további nagy változást az Office 2019 támogatását illeti, ugyanis 5 év alapvető támogatás mellett, mindössze csak 2 év kibővített támogatással rendelkezik majd, a korábbi plusz szintén 5 év helyett. Tehát így a jelenlegi álláspont alapján 2025. október 14-ig lesz támogatott ez a verzió, de erre mérget ne vegyünk, hiszen már az Office is egyre inkább szolgáltatásként működik (Office 365).

Az Office 2019 végleges verziója tehát a tervek szerint valamikor az év vége előtt már megérkezhet, addig pedig olyan részletek is ki fognak derülni, hogy milyen újdonságokat hoz a csomag, - hiszen ez utóbbiról nem sokat tudni. Viszont a második negyedévtől jöhetnek majd az első Insider előzetesek, melyek ezen kérdést lassacskán meg fogják válaszolni.
süti beállítások módosítása