Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Európai Kiberbiztonsági Hónap Magyarország

2017. október 1-31.

2017. szeptember 27. - ITsec

Forrás: kiberhonap.hu

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) 2012 óta minden év októberében nemzetközi kampányt szervez kiberbiztonsági hónap témában (European Cyber Security Month – ECSM).

Az ECSM célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése. A kiberbiztonsági hónap keretében képzéseket, tudatosító előadásokat tartanak az Európai Uniós tagországok intézményei, ezek koordinálását az ENISA ügynökség végzi.

Az idei kampány kiemelt témái:

  • IT biztonság a munkahelyen: zsarolóvírusok, adathalászat, malware, mentések;
  • információbiztonsági és adatvédelmi kihívások: EU-s szabályozások (NIS irányelv, GDPR) végrehajtásának gyakorlati kihívásai;
  • IT biztonság otthon: IoT, otthoni hálózatok, online csalás, gyermekvédelem;
  • Kiberbiztonsági képességek: oktatás, tréning, e-képességek, kiberkihívás, NIS kvíz.

A kampányhoz Magyarország idén is csatlakozik. A kampánnyal összefüggő feladatokat, valamint az érintett nemzeti és EU-s felekkel való kapcsolattartást és egyeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) látja el. Az NKI célja, hogy az információbiztonsággal foglalkozó kormányzati és nem kormányzati cégeket, egyetemeket, iskolákat, szervezeteket bevonja a kampányba, és ezen együttműködés keretében minél szélesebb réteget sikerüljön megszólítani a kiberhónap során. Ez a kampány egyedülálló lehetőséget nyújt a köz- és magánszféra szereplőinek együttműködésére irányuló kezdeményezések megindítására.

Az ECSM kampányról és az októberre tervezett nemzetközi eseményekről az alábbi linken olvashatnak bővebben: https://cybersecuritymonth.eu

süti beállítások módosítása