Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Tanúsított adattörlésre képes a Blancco technológiája

2017. május 29. - ITsec

Szerző: Biztonságportál | Utolsó módosítás: 2017.05.26.

https://biztonsagportal.hu/tanusitott-adattorlesre-kepes-a-blancco-technologiaja.html

​A német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal több éven keresztül tartó vizsgálatsorozat alapján választotta ki, hogy milyen megoldást javasol a kormányzati szervezetek számára az adatok megbízható törlésére.

A Blancco szoftvere elsőként kapott olyan szövetségi minősítést, amely a német kormányzati szervezetek számára hivatalosan tanúsítja, hogy az képes a törölni kívánt adatok végleges és visszaállíthatatlan eltüntetésére.
 
Az adatmegsemmisítéssel kapcsolatos probléma az elmúlt években került előtérbe, mivel a leselejtezendő vagy szervizbe adott számítógépekről úgy kell törölni az adatokat, hogy azok semmilyen módszerrel ne legyenek visszaállíthatóak. Ez azonban nem egyszerű feladat, mivel az alkalmazott megoldásnak több ezer különböző típusú adathordozó kezelését kell támogatnia, és a felülírás folyamatát átlátható, visszaellenőrizhető módon kell elvégeznie.
 
A Blancco szoftvere többéves auditálási folyamaton ment keresztül, melynek során teljesítenie kellett a BSI szigorú előírásait, de emellett vizsgálták a nemzetközileg használatos Common Criteria feltételeknek való megfelelést is. Az auditot egy külső szervezet, a TÜViT is tanúsította.

süti beállítások módosítása