Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Iránymutatások az intelligens városok védelméhez

2017. május 21. - ITsec

Szerző: Kristóf Csaba | Utolsó módosítás: 2016.04.05.

https://biztonsagportal.hu/iranymutatasok-az-intelligens-varosok-vedelmehez.html

A Securing Smart Cities nonprofit kezdeményezés révén elérhetővé váltak azok az iránymutatások, amelyek az intelligens városok kiberbiztonsággal kapcsolatos kihívásaira reagálnak.

Az intelligens városokban az információbiztonság kétségtelenül fontos szerepet fog játszani. Az útmutató áttekinti azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelyeket a szervezeteknek meg kell vizsgálniuk, és meg kell ismerniük, amikor meghatározzák az SCD (Smart City Department) szerepét annak érdekében, hogy a legnagyobb biztonságot és ellenálló képességet érjék el.

“Ezek az irányelvek újabb lépést jelentenek az intelligens városok biztonsága felé, mint azt a kezdeményezés neve (Securing Smart Cities, SSC) is sugallja.  Megpróbáljuk mindenkinél elérni az intelligens városokkal szembeni követelmények nagyobb fokú megértését azáltal, hogy hasznos információkat gyűjtünk össze, és megosztjuk szakértelmünket azokkal az emberekkel, akiknek a feladata lesz az intelligens városok fejlesztése és irányítása. A dokumentum a nagyszabású projektekben résztvevő SSC közösség és biztonsági szakemberek tapasztalatain alapul”– mondta Mohamad Amin Hasbini, a Kaspersky Lab biztonsági szakértője és a Securing Smart Cities igazgatósági tagja.

A Smart City Department Cyber Security Role and Implication című útmutató a következő témaköröket öleli fel:

Kormányzás és a vezetés támogatása,

  • Infrastruktúra támogatás,
  • Kockázatkezelés optimalizálása,
  • Jogi támogatás,
  • Együttműködésen alapuló adatok nyújtása a fenyegetésekről. 

A Smart City Department Cyber Security Role and Implications című útmutató letölthető erről a weboldalról. Ez persze még csak a kezdet. Várhatóan hamarosan újabb, részletesebb iránymutatások válnak elérhetővé.

süti beállítások módosítása