Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Szaporodnak az energetikai cégeket érő támadások

2017. május 05. - ITsec

Szerző: Biztonságportál | Utolsó módosítás: 2017.03.30.

https://biztonsagportal.hu/szaporodnak-az-energetikai-cegeket-ero-tamadasok.html

Az energetikai nagyvállalatoknak egyre több kibertámadással szemben kell fellépniük.

A mai elektromos rendszerek nagyon komplex hálózatok, integrált automatizálási és vezérlési funkciókkal. A kommunikációjuk nem egy esetben nyílt protokollokon keresztül zajlik, amelyek sajnos nem rendelkeznek elegendő beépített biztonsági funkciókkal.
 
A Kaspersky Lab legutóbbi, ipari kiberbiztonságról szóló jelentése szerint a kívülről is elérhető ipari vezérlőrendszerek (ICS) 92 százaléka használ nyílt kommunikációs szabványt. 2010 óta az ICS rendszerek sérülékenysége tízszeresére nőtt, és ezzel könnyű, jövedelmező célponttá váltak a kiberbűnözők számára. Az Ernst&Young legfrissebb felmérése pedig azt is kimutatta, hogy az energetikai- és közüzemi cégek 42 százaléka nem képes felismerni egy kifinomult támadást.
 
A Kaspersky ezért fejlesztette ki az Industrial CyberSecurity (KICS) for Energy megoldását, amelynek feladata, hogy megerősítse az energetikai iparban az informatikai biztonságot anélkül, hogy befolyással lenne az üzembiztonságra és a technológiai folyamatok folytonosságára. A védelmet kiterjeszti a SCADA-ra, a szerverekre, a munkaállomásokra, a kezelőfelületekre és a teljes ipari hálózatra.


 
"Az elektromos berendezések automatizálása, ellenőrzése és védelme ma már nem zárt rendszereken keresztül zajlik, és úgy tűnik, hogy a potenciális veszély felderítése rendkívül nehéz mind technikailag, mind szervezetileg. Ezért az energetikai vállalatoknak meg kell erősíteniük a védelmüket, hogy sikeresen leküzdjék az egyre gyakoribbá váló kibertámadásokat, és elkerüljék a teljes szolgáltatáskiesést, amely azonnali és jelentős gazdasági károkhoz vezethet" - mondta Andrej Szuvorov, a Kasperksy Lab Critical Infrastructure Protection részleg vezetője.

süti beállítások módosítása