Személyes és üzleti adataink digitális biztonsága

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Adatvédelem & Informatikai biztonság

Most kell biztonságossá tenni az okosotthonokat

2017. május 05. - ITsec

Szerző: Biztonságportál | Utolsó módosítás: 2017.03.31.

https://biztonsagportal.hu/most-kell-biztonsagossa-tenni-az-okosotthonokat.html

​Egyre gyakrabban kerülnek majd a kiberbűnözők célkeresztjébe felokosított háztartási eszközök, valamint korszerű szórakoztató és kényelmi berendezések.

A CES 2017 jól rávilágított arra, hogy a mindennapi használati tárgyak is óriási fejlődésen mennek keresztül. Egyre több olyan háztartási eszköz jelenik meg, amelyek az internethez is kapcsolódnak, és ilyen módon igyekeznek kényelmesebbé vagy szórakoztatóbbá tenni a felhasználók életét. Csakhogy eközben a biztonságról sem szabad megfeledkezni, hiszen már tavaly is bebizonyosodott, hogy az internetképes, IoT (Internet of Things) eszközök nem megfelelő védelme globális szintű károkozásokhoz vezethet.
 
Nagyon fontos, hogy mind a gyártók, mind a felhasználók pontosan felmérjék a kockázatokat, és megtegyék a szükséges védelmi intézkedéseket.
 
"A nethez csatlakoztatott eszközök használata sokszor előnyös, szórakoztató, és általuk a világ produktívabb lehet. Nem hagyhatjuk ugyanakkor figyelmen kívül, hogy megfelelő IT védelem nélkül sokkal kiszolgáltatottabbá válhatunk azokkal az emberekkel szemben, akiknek a szándékai nem tisztességesek. Fontos szerepük van a készülékgyártóknak és a biztonsági cégeknek egyaránt: elengedhetetlen a köztük lévő együttműködés azért, hogy a különféle eszközök erős védelmet kapjanak már az első perctől kezdve" - vélekedtek a Kaspersky Lab szakértői.
 
A biztonsági cég szerint az IoT-eszközök esetében is alkalmazni kell a legjobb biztonsági gyakorlatokat, beleértve például az erős jelszavakat, a rendszeres szoftverfrissítéseket és a védelmi szoftverek használatát is.

süti beállítások módosítása